Boat World palvelee veneilijöitä omassa laiturissa

Veneitä myyvällä ja huoltavalla Boat Wordilla on Helsingin Lauttasaaressa valtti, joka kilpailijoilta puuttuu. Veneentekijäntie 5:n laiturista asiakkaan on helppo lähteä koeajamaan uutta venettä tai tuoda sinne veneensä huollettavaksi.

Otto Brandt-konserniin kuuluva Bike & Boat World on Suomen johtava moottoripyörien, mönkijöiden ja veneiden vähittäismyyntiketju, jolla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Helsingin Lauttasaaressa, Veneentekijäntie 5:ssä toimii vain veneisiin keskittynyt toimipiste. Omassa laiturissa on aina kesäisin kelluva venenäyttely ja näyttelyhallissa pääsee tutustumaan kattavasti kaikenkokoisiin Bike & Boat Worldin edustamiin veneisiin.
–Lauttasaarihan on saari, joka on mahdollistanut meille oman laiturin. Meillä on omassa laiturissa useita veneitä, joita ihmiset pääsevät myös koeajamaan venettä ennen ostopäätöstä. Tietenkään kaikki veneet eivät voi olla esillä laiturissa, mutta varsin suuri valikoima meillä on vedessä. Tämä on meille iso etu verrattuna kilpailijoihin, joilla on liike kuivalla maalla. Tämä on tärkeää myös huoltotoimintojemme kannalta: ihmisten on helppo ajaa omasta kotisatamasta veneensä ja perämoottorinsa meille vuosihuoltoon, sanoo myymäläpäällikkö Kjell Wallenius.

Takuu edellyttää huoltoa

Wallennius painottaakin jokavuotisen syyshuollon merkitystä veneen pitkäikäisyyteen.
–Esimerkiksi edustamissamme uusissa Honda-perämoottoreissa on viiden vuoden takuu, Takuun säilyminen edellyttää kuitenkin perämoottorin käyttämistä säännöllisesti vuosihuolloissa Boat Wordlin kaltaisessa valtuutetussa huoltoliikkeessä. Lauttasaaressa huollamme venemoottorit ja veneet alkuperäisvaraosilla laadun takaamiseksi. Saman katon alta löytyy merkkihuolto, varaosa myynti sekä edustamiemme tuotteiden lisävaruste myynti, Wallenius kertoo.

Boat Worldissä on koko vuoden ympäri laaja valikoima veneitä, kumiveneistä yli 45-jalkaisiin moottoriveneisiin. Boat Worldin edustamia merkkejä ovat mm. Terhi -, TG- ,  Silver -,  Faster -,  Alukin – Paragon- ja Nimbus -veneet.

Boat Wordlin tunnettuja perämoottoribrändejä taas ovat Honda ja Suzuki. Perämoottorivalikoimaan kuuluu myös Torqeedo -sähköperämoottorit.

Koronarajoitukset suorastaan ylikuumensivat venebisneksen. Kun ulkomaan matkailu oli jäissä, investoitiin mökkeilyyn ja samalla myös veneilyyn kotimaassa.
–Nyt tilanne on normalisoitunut. Boat Worldissa kauppa on kuitenkin pyörähtänyt tänäkin keväänä ihan hyvin käyntiin. Paljon teimme kauppoja jo talven aikana ja niitä veneitä luovutetaan nyt asiakkailla, Kuitenkin pitkin kevättä on syntynyt ihan kivasti myös uusia kauppoja, Wallenius sanoo.

Perämoottori on nyt in

Yksi tämän päivän ilmiöitä veneilyssä on perämoottorien suosiminen veneen rungon sisään asennetun sisämoottorin sijasta.
–Nyt myydään lähestulkoon pelkkiä perämoottoreita, tämän buumin taustalla helppous ja huollettavuus. Sisämoottoriin käsiksi pääseminen on vaikeampaa vaikkapa silloin, jos vetoakseli sattuu karahtamaan: sisämoottori kun on yleensä kytkettynä vetoakseliin. Silloin jää vaihtoehdoksi useimmiten moottorin uusiminen.

Lauttasaaren Boat Worldin mekaanikot ovat kokeneita ja pitkään yrityksen palveluksessa työskennelleitä.
–Heiltä saa esimerkiksi Honda-perämoottoreiden huoltamiseen takuuvarmasti oikeaa tietoa ja huoltoa, Merkkiliikkeessä teetetty säännöllinen syyshuolto voi pidentää veneen käyttöiän jopa 20 vuoteen. Lauttasaaren Veneentekijäntie 5:een kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan monipuoliseen venevalikoimaan, Wallenius sanoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa