Buster S saa tuplapulpetit

Pienten alumiiniveneiden suursuosikki Buster S saa veneilykaudelle 2023 neljännen malliversion. Uusi Buster S2 on tuplapulpeteilla ja kiinteällä väliovella varustettu, neljälle hengelle suunniteltu alumiinirakenteinen monikäyttövene.

”Uutta malliversiota ovat toivoneet etenkin veneilijät, jotka ajavat S:llä hieman pidempiä matkoja. Tuplapulpetti ja kiinteä väliovi parantavat matkustusmukavuutta ja suojaavat takapenkin viimalta ja roiskeilta, joten retket myös vähän kauemmas omasta rannasta sujuvat miellyttävästi”, markkinointipäällikkö Johan Finnberg kertoo.

Turvalliset kulkureitit ja väljät säilytystilat

Huolellisesti suunnitellun rungon ansiosta Buster S2 on vakaa mutta ketterä, helposti käsiteltävä ja nopeasti liukuun nouseva vene. Suojaavien pulpettien takana on väljästi tilaa kahdelle aikuiselle, joiden väliin mahtuu vielä istumaan lapsi.

Tuulilasia reunustavat ruostumattomasta teräksestä valmistetut kaiteet, jotka toimivat tukena veneessä liikuttaessa ja pulpetin takana seistessä. Kaiteet palvelevat myös lisävarusteiden kiinnityspaikkana.

Busterin tapaan turvallisiin kulkureitteihin on kiinnitetty paljon huomiota – veneilyn vahingot tapahtuvat usein veneeseen astuttaessa tai sieltä poistuttaessa. Veneeseen on helppo siirtyä sekä keulan laajan portaan että takaosan tasojen kautta. Astinpinnat on päällystetty liukuestekuvioidulla alumiinilla, turkkimateriaali on kestävää, jalan alla hyvin pitävää, vettymätöntä ja lahoamatonta komposiittia.

Suuren etupenkin alla on ruhtinaallisen väljä säilytystila, ja lisää lukittavaa säilytystilaa löytyy takapenkin alla. Kartturin pulpetissa on lisäksi syvä kannellinen hanskalokero esimerkiksi puhelimen ja lompakon säilyttämistä varten.

Yksi runko, neljä versiota eri käyttötarkoituksiin

Muut Buster S -versiot ovat perinteinen peräpenkiltä ajettava, kahvaohjattava avomalli, sivupulpettiversio Buster S1 sekä keskipulpettiversio Buster S cc. Peräpenkiltä ajettava perusmalli sopii erityisen hyvin mökkiläisille sekä verkko- tai heittokalastuksen harrastajille, jotka hakevat selkeää, turvallista ja tilavaa perusvenettä.

Lisäämällä veneeseen lisävarusteena saatavat heittotasot ja keulamoottoriteline Buster S:stä tulee heittokalastajan käytännöllinen erikoisvene.

Sivu- ja keskipulpettiversiot tarjoavat suojaa kipparille, mutta vapaata kansitilaa on silti runsaasti esimerkiksi rahdin kuljetusta ja kalastusta varten. Uusi Buster S2 on malliversioista suojaisin, mutta pulpettien eteen jää silti selkeä ja suuri avotila.

Ensimmäinen Buster S -malli sai alkunsa jo 26 vuotta sitten 1990-luvun puolivälissä. Nykyisten ässien peruslinjat piirrettiin kuitenkin vuonna 2017, josta lähtien vene on ollut sadevesityhjenevä. Se helpottaa merkittävästi veneen säilyttämistä laiturissa tai poijussa.

Kaikkia neljää Buster S -versiota yhdistää sama, 4,43 metriä pitkä ja 1,82 metriä leveä runko. Rungon leveys on käytetty maksimaalisesti hyödyksi sisätiloissa, mikä tuntuu toiminnallisena väljyytenä. Veneen kantavuus on peräti 430 kiloa, joten isommatkin kuormat kulkevat mukana ajo-ominaisuuksien ja turvallisuuden kärsimättä.

Kevyt käsitellä sekä rannalla että trailerilla

Buster S2:n runko painaa 275 kg ja moottorin sekä potkurin kanssa kokonaispaino on 373 kiloa. Pienen kokonaispainon ansiosta vene kulkee keyvesti jarruttomalla trailerilla ja sen käsittely myös rannalla sujuu koko perheeltä. Jykevän alumiinirakenteen ansiosta veneen käyttäminen on huoletonta.

Buster S2 on optimoitu taloudelliselle, elektronisesti ohjatulla polttoaineen monipisteruiskutuksella varustetulle Yamaha F30 BETL -perämoottorille. PrimeStart-järjestelmän ansiosta moottori käynnistyy helposti ja laaja-alainen sähköhydraulinen trimmi- ja kippausjärjestelmä tekee moottorin käytöstä kevyttä. Koneessa on lisäksi matalan veden ajojärjestelmä lähellä rantaa ajoa varten. Etenkin kalastuksen harrastajille hyödyllinen ominaisuus on helpon hitaasti ajamisen mahdollistava uistelunopeuden säätö.

Lisävarusteena on saatavana helppokäyttöinen, vaivattomasti nostettava ja laskettava peräkuomu. Kuomun etuosaa voi käyttää myös takaa avoimena sade- ja aurinkosuojana.

Vakiovarustukseen kuuluvat mm. sivu- ja takakaiteet, automaattinen pilssipumppu sekä virran ulosotto. Lisävarusteina on tarjolla peräkuomun lisäksi mm. istuinpehmusteet, keulakaide, keulamoottoriteline ja heittotaso sekä kalastusistuin keulaan. Veneen keulaosan voi varustaa lisäksi käytännöllisellä istuin–säilytyslaatikolla.

Busterin alumiinivenevalikoimaan kuuluu 24 venemallia, joista pienin on alle neljän metrin mittainen ja vain satakiloinen Buster Mini. Malliston suurin alus on puolestaan ylellinen yhteysvene, lähes kymmenmetrinen ja 12 hengelle luokiteltu Buster Phantom Cabin. Kaikki veneet ovat alumiinirakenteisia. Veneet valmistetaan Ähtärissä.

Buster S2 2023

  • Henkilömäärä 4
  • Kantavuus 430 kg
  • Pituus 4,43 m
  • Leveys 1,82 m
  • Syväys 0,2 m
  • Paino ilman moottoria 275 kg
  • Moottori Yamaha F30 BETL
  • Huippunopeus 24 solmua
  • Taloudellisin nopeusalue 15–23 solmua: noin 0,4 litraa / mpk