Järeä ja kookas Silver Seahawk CCX

Silver ensiesittelee elokuussa Helsingin Uiva-venenäyttelyssä Silver X -täysalumiinisarjan uusimman tulokkaan, järeän ja monikäyttöisen Silver Seahawk CCX -mallin.

Keskipulpetilla varustettu uutuus sopii etenkin merelliseen yhteysvenekäyttöön ja ympärivuotiseen hyötykäyttöön, mutta toimii myös kalastuskäytössä suuremmilla kalavesillä. Silver Seahawk CCX on Silver-täysalumiinimalliston neljäs venemalli.

Hieman päälle 7 metrin pituinen Silver Seahawk CCX on alumiinivenemallistomme suurin venemalli, ja Silver-malliston toinen vene keskipulpetilla. Muiden X-sarjan veneiden tavoin uutuusmalli on täysin alumiininen lasikuituista ohjauspulpettia lukuun ottamatta. Keskipulpetin myötä veneessä on vaivatonta liikkua, helpottaen myös satamatoimia sekä kalastusta veneestä käsin samalla kuin se mahdollistaa pitkienkin tavaroiden kuljettamisen mökkisaareen. Leveä ja kookas ohjauspulpetti korkealla lasisella tuulilasilla antaa hyvän suojan ajoviimalta, ja kojelaudassa on reilusti tilaa useammalle karttaplotterille tai muulle lisäelektroniikalle. Keulan suuri avotila mahdollistaa niin suurien tavaramäärien ja kookkaiden tarpeiden kuljetuksen kuin kalastamisenkin, ja pulpetin edessä on tilava säilytyslaatikko varusteita varten. Perässä on takakeskipenkin, suurien uimatasojen ja klaffipenkkien lisäksi kiinteä alumiininen varustelu-/vesihiihtokaari, jota voidaan helposti hyödyntää moninaisessa käytössä.

Uudessa Silver Seahawk CCX:ssä huomionarvoista on etenkin erinomaiset ajo-ominaisuudet, turvallisuutta luovat korkeat laidat, hiljainen kulku ja merikelpoisuus. Vene halkaisee terävätkin aallot mallikkaasti, ja ajo on hauskaa, mutta samalla pehmeää ja tasapainoista. Silver Seahawk CCX on tehty kestämään ankaria olosuhteita, ja niin ollen koko runko sisälaitoineen, turkki sekä istuin- ja luukunkannet ovat täyttä merialumiinia. Kansiturkki on kestävää kyynelpeltiä ja kattavat 30 mm alumiinikaiteet ympäri venettä parantavat turvallisuutta veneessä liikkuessa, mutta mahdollistavat samalla myös vapojen ja takiloiden kiinnityksen.

Silver X-sarjan veneet ovat mallistomme järeimmät mallit, joissa niin runko, sisusta, turkki kuin istuinlaatikot kansineen ovat valmistettu kestävästä merialumiinista. Perän uimatasot, keskitakapenkki ja klaffipenkit muodostavat perään yhteneväisen tason vaikkapa heittokalastukseen. X-sarjan Silverit ovat suunniteltu etenkin merelliseen yhteysveneilyyn, ympärivuotiseen hyötykäyttöön sekä kalastukseen, kun kestävyys ja helppohoitoisuus ovat avainasemassa. Kookas ja kulutuskestävä Silver Seahawk CCX tuodaan markkinoille vastaamaan etenkin vientimaiden eneneviin merellisiin yhteysvene- ja kuljetustarpeisiin, ja tarkoituksena on laajentaa Silver X-mallistoa uutuusmallin pohjalta kattamaan myös järeän tuplapulpetillisen BRX-mallin sekä etenkin ympärivuotiskäyttöön tarkoitetun katetun Cabin-mallin.

Tekniset tiedot:

  • Pituus: 7,05 m
  • Leveys: 2,40 m
  • Paino: n. 1150 kg (ilman akkua ja moottoria)
  • Polttoainetankin tilavuus: 220 l
  • Moottorin tehoalue: toistaiseksi vahvistamatta,
    esittelyvene on varustettu Honda BF200 -perämoottorilla.