Korona vauhditti Kemiönsaaren venekauppaa

Kemiönsaaren Venekeskus Oy:n toimitusjohtaja Ben Lindström sai ensisäikähdyksen jälkeen huomata, ettei koronavirus sittenkään tyrehdyttänyt myyntiä, vaan loppupelissä kävi päinvastoin.

Lindströmin mukaan jo loppukesällä markkinatilanne muuttui siihen suuntaan, että Kemiönsaaren Venekeskus joutui myymään ei oota.

– Helmikuun venemessuilla saimme myytyä veneitä hyvin, mutta sitten iski maaliskuun puolivälissä tämä korona ja piti iskeä hätänappulaa. Pari peruutustakin tuli, ja ajattelin, että tästä ei hyvä seuraa. Kuitenkin ensisäikähdys meni ohi ja tilanne kääntyi jo maaliskuun lopulla positiivisempaan suuntaan. Ihmiset jo vähän tiesivät, ettei kesällä matkusteta ulkomaille ja halusivat sen sijaan panostaa mökkeilyyn ja veneilyyn. Enemmänkin olisimme myyyneet veneitä, jos olisi ollut, mitä myydä, Lindström kertoo.
Kaupaksi ovat kuulemma menneet veneet laidasta laitaan: muutaman tuhannen euron Busterista aina Yamarinin kallimpaan lippulaivaan, 88 DC -malliin.

–Vaihtoveneetkin ovat olleet ihan hyvää myytävää, Lindström iloitsee.

Veneitä ostivat aiempaa enemmän myös ne, joilla ei ennestään venettä ollut.

– Ja paljon veneitä myös vaihdettiin uusiin, kun sitouduttiin mökkeilemään aiempia vuosia pidempiä aikoja. Joillain asiakkailla taas oli ollut veneilyssä jopa vuosien tauko. Toivottavasti tämä positiivinen kehitys jatkuu koronan jälkeenkin. Koti-Suomessa on niin paljon hienoja paikkoja, joissa kannattaa käydä.

Huolto ja säilytys samassa paketissa

Lindström muistuttaa, että syksy voi olla hyvä aika päivittää vene uudempaan.
–Silloin meille tulee myymälään malliveneitä hyvä valikoima. Jos ostaa veneen syksyllä, asiakas ratkaisee myös talvisäilytysongelmat, kun me ostamme vanhan veneen alta pois ja täältä saa uuden veneen keväällä. Se tietää merkittävää rahallista säästöä.
Kemiönsaaren Venekeskus Oy on saaren ainoa Yamaha-huoltopiste ja tarjoaa myös talvisäilytyspalveluja kattavasti niin kylmässä kuin lämpimässäkin tilassa.
–Huoltotöitä riittää, sillä Yamaha on täällä Kemiönsaaressa suosittu merkki. Meillä on myös iso määrä talvisäilytyksiä. Asiakkaan kannalta on kätevä ratkaisu, että me huollamme hänen veneensä juuri talven aikana.
Lindströmin mukaan kaikille tasapuolisen hyvä palvelu ja jälkimarkkinointi ovat avaintekijöitä firman menestykseen.
–Meiltä saa yhtä hyvää palvelua niin 3000 euron Busterin kuin 100 000 euron isomman veneen ostaja. Pyrimme saamaan veneen nopeasti kasaan ja asiakkaalle. Hyvän jälkimarkkinoinnin merkitys korostuu, kun veneilykausi on Suomessa kuitenkin melko lyhyt. Koska meillä on valtuutettu huolto, on talvisäilytys ja huolto järkevää ostaa meiltä samassa paketissa.
Keväällä Kemiönsaaren Venekeskus sai vaihto- ja esittelyveneille oman laiturin Kalkholmen Marina -satamaan. Democenter Kalkholmen vihittiin käyttöön koeajotapahtumalla Kalkholmeninpäivänä heinäkuussa.
–Asiakkaan kanssa on kiva lähteä koeajamaan venettä ja testata, miltä se tuntuu oikeassa elementissä eli vedessä, Lindström sanoo.

–Jos ostaa veneen meiltä syksyllä, asiakas ratkaisee myös talvisäilytysongelmat, kun me ostamme vanhan veneen alta pois ja täältä saa uuden veneen keväällä, sanoo Kemiönsaaren Venekeskus Oy:n toimitusjohtaja Ben Lindström

Kemiönsaaren Venekeskus Oy:ssa kaupaksi ovat kevään ja kesän aikana menneet veneet laidasta laitaan: muutaman tuhannen euron Busterista aina Yamarinin kallimpaan lippulaivaan, 88 DC-malliin.