Mercury esittelee ensimmäiset V10-perämoottorit

MERCURY MARINE ESITTELEE ALAN ENSIMMÄISET V10-PERÄMOOTTORIT – TÄYSIN UUDET 350 HV:N JA 400 HV:N VERADO-MOOTTORIT

Mercury Marine, osa Brunswick-konsernia (NYSE: BC), esitteli tänään alan ensimmäisen V10-perämoottorin uusien 5,7 litran 350 hv:n ja 400 hv:n Verado®-perämoottoreiden virallisessa julkistamistilaisuudessa.

Palkitun Verado-tuotemerkin mukaisesti uudet V10-moottorit ovat käynniltään luokkansa hiljaisimpia ja tasaisimpia. Ne käyvät 45 prosenttia hiljaisemmin kuin johtavan kilpailijan moottorit. NVH:n värinää ja melua vaimentavien ominaisuuksien lisäksi Verado-moottorit eivät ole yhteensopivia ainoastaan Mercury SmartCraft® -teknologian kanssa, vaan niihin on saatavilla myös valinnainen kahden tilan 48V/12V-laturi, joka sopii saumattomasti Navico-konsernin Fathom® e-Power -järjestelmään, joka on integroitu lisätehon hallinnan litium-ioni-järjestelmä, jonka avulla veneilijät voivat päästä eroon veneen generaattorijärjestelmästä.

“Uudet Mercury V10 Verado -perämoottorit ovat juuri sitä, mitä veneilijät ovat odottaneet 350 ja 400 hv:n alustalta”, kertoi Chris Drees, Mercury Marinen pääjohtaja. “Ne ovat tehokkaita, tasaisia ja hiljaisia. Niissä on useita samoja polttoainetehokkuutta parantavia ominaisuuksia, jotka löytyvät suurien hevosvoimien mallistostamme. Ne tarjoavat myös sen saman huippuluokan veneilykokemuksen, joka teki Verado-perämoottoreista legendaarisia. V10 Verado -perämoottorit vakiinnuttavat Mercuryn johtoaseman suuritehoisten perämoottoreiden markkinoilla.”

V10 Verado -perämoottoreissa on useita samoja markkinoiden huippuominaisuuksia ja tekniikkaa, jota veneilijät rakastavat yhtiön suosituissa V12-, V8- ja V6-alustoissa. Uusissa V10-moottoreissa on ensiluokkaisia parannuksia ja monipuolisuutta useisiin käyttötarkoituksiin.

V10-moottoreiden yhteensopivuus nykyisiin venemalleihin on maksimaalinen, koska niiden paino on vain 316 kilogrammaa ja niissä on sama alan johtava 26 tuuman kiinnitysväli kuin V8-perämoottoreissa. Tämä kevyt ja pienikokoinen muotoilu tarjoaa veneilijöiden etsimän suorituskyvyn ja tekee niistä täydellisiä usean moottorin kokoonpanoihin ja alusten lisäteholähteeksi.

Vapaasti hengittävä 5,7 litran V10-moottori

Uusissa perämoottoreissa on perämoottorimarkkinoiden ensimmäinen vapaasti hengittävä V10-moottori. Siinä on luokkansa johtava 5,7 litran tilavuus ja suorituskyvyn inspiroima neljän nokka-akselin kokoonpano, joka takaa ainutlaatuisen nopeuden ja kiihtyvyyden. Luokkansa johtava 150 ampeerin laturi lataa veneen akut nopeasti ja tukee älykkäästi veneen sähköjärjestelmää.

Katso video

Täysin uusi vaihteisto

Moottoreiden täysin uusi hydrodynaaminen vaihteisto on suunniteltu suorituskyvyn ja kestävyyden parantamiseen useissa käyttötarkoituksissa ja maksimoimaan samalla polttoainetehokkuuden. Mercuryn insinöörit palasivat insinööritaidon alkulähteille ja suunnittelivat täysin uuden Revolution X -potkurin, joka sopii täydellisesti V10 Verado -moottoriin kaikin tavoin. Suurempi halkaisija ja leveämmät lavat yhdistettynä uuden vaihteiston syvään välityssuhteeseen takaavat erinomaisen käsiteltävyyden, sykähdyttävän kiihdytyksen ja suuren tehon pienistä nopeuksista aina täydelle kaasulle.

Tehokasta kaikenkattavaa suorituskykyä

Kalibroituina tuottamaan täyden suorituskyvyn (95 oktaanin) vakiopolttoaineella näissä perämoottoreissa on myös tehokkuutta lisäävää teknologiaa, suljetun piirin puhtaasti palava polttoainejärjestelmä ja kehittynyt polttoainetaloudellisuuden optimointi eli ARO-laihaseostekniikka.

Intuitiiviset ominaisuudet ja kehittynyttä teknologiaa

Mukautuva nopeuden hallinta ylläpitää moottorin kierrosnopeuden riippumatta kuormasta ja olosuhteista, tekee suurien aaltojen ylittämisestä helpompaa ja ajamisesta pienellä nopeudella tasaisempaa. Transient Spark -teknologia säätää sytytysajoituksen elektronisesti ja optimoi tehon pienemmillä kierroksilla.

V10 Verado -moottorit tulevat olemaan myös yhteensopivia Mercuryn uuden usean perämoottorin alusten sähköisen ohjausjärjestelmän kanssa, jonka toimitus aloitetaan helmikuussa 2023. Uudessa järjestelmässä on parempi ohjauksen vaste, dramaattisesti yksinkertaisemmat kytkennät ja yli 50 % pienempi energiankulutus.

“Me haastoimme insinöörimme parantamaan kiihtyvyyttä ja yleistä suorituskykyä uusissa V10 Verado -perämoottoreissa ja tekemään niistä samalla hiljaisempia ja kevyempiä kuin kilpailijoiden moottorit tässä teholuokassa”, kertoo Tim Reid, Mercury Marinen tuotekehityksen ja suunnittelun varajohtaja. “Jälleen kerran he ylittivät odotukset ja lisäsivät teknologiaa, joka tekee veneen käytöstä ja ylläpidosta intuitiivisen yksinkertaista.”

V10 Verado -perämoottoreiden kehitys on tulosta Mercuryn jatkuvasta sitoutumisesta vahvaan investointiin tutkimukseen, suunnitteluun ja tuotantokapasiteettiin, jotta voimme vastata asiakkaidemme voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään. Sitä varten yhtiö on investoinut vuodesta 2008 lähtien 2 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja laajentanut valmistuslaitoksiaan yli 275 tuhatta neliömetriä.