Mercury Marine V12 600hv Verado -perämoottori on voittanut 2022 European Powerboat of the Year Innovation Award -palkinnon

Mercury Marine, osa Brunswick Corporationia, on voittanut 2022 European Powerboat of the Year Innovation Award -palkinnon 7.6L V12 600hp Verado -perämoottorille, mikä on ensimmäinen kerta kun marinealan propulsioratkaisu on saanut tämän arvostetun palkinnon.

The Innovation Award -palkinto, joka jaetaan vain silloin, kun markkinoilla tapahtuu poikkeuksellinen innovaatio, on tunnustus marinealan uraauurtaville uusille tuotteille ja järjestelmille. Palkintoraati koostuu koeajajista ja Euroopan johtavien marinealan medioiden päätoimittajista. Palkinnot, jotka yleensä jaetaan henkilökohtaisesti Düsseldorfin venemessuilla, julkistettiin nyt virtuaalisesti raadin jäsenen Ralf Marquardin toimesta BOOTE-TV:n esittelemällä videolla.

“Olemme innoissamme saadessamme European Powerboat of the Year Innovation Award -palkinnon,” sanoo Will Sangster, president Mercury EMEA. “Mercury V12 600hv Verado -perämoottori on maailman innovatiivisin ja tehokkain perämoottori, ja tämä palkinto on osoitus Mercuryn maailmanluokan tuotekehityksestä. Haluamme myös onnitella kaikkia venevalmistajia heidän palkinnoistaan sekä kiittää erityisesti Mercurylla varustettuja voittajia hyvästä yhteistyöstä ja kumppanuudesta.”

Tämä on toinen viimeaikainen ilmoitus merkittävän palkinnon saamisesta V12 Verado -perämoottorille, joka nimitettiin 2022 Consumer Electronics Show (CES) Innovation Award honoree -palkinnonsaajaksi Vehicle & Transportation -kategoriassa.
Helmikuussa 2021 julkistettu 600hv Verado sisältää seuraavat innovaatiot:

  • Maailman ensimmäinen V12 perämoottori, 600hv Verado -moottori on vapaasti hengittävä, siinä on neljän nokka-akselin rakenne, joka tarjoaa vaikuttavaa vääntöä mahdollistaen nopean kiihdytyksen painavillekin veneille.
  • Alan ensimmäinen kaksinopeuksinen automaattinen vaihteisto perämoottorille, optimoi moottorin suorituskyvyn ja polttoaineen kulutuksen niin kiihdyttäessä kuin matkanopeudella.
  • Edistykselliset, hydrodynaamiset vastakkain pyörivät potkurit (4 lapaa eteen, 3 taakse) parantavat suorituskykyä suuremmalla lapojen kokonaispinta-alalla.
  • Alan ensimmäinen itsenäisesti ohjattava vaihteisto perämoottorille kääntyy veden alla moottorin pysyessä tilaa säästävässä kiinteässä asennossa tarjoten enemmän tilaa usean moottorin kokoonpanoille sekä mahdollistaen laajemman ohjauskulman käsiteltävyyden.
  • Uusi kattava äänenhallintajärjestelmä moottorikopan alla sekä uuden sukupolven ripustusjärjestelmä (AMS) tekevät V12 Verado -moottorista hiljaisimman ja värinättömimmän korkeahevosvoimaisen perämoottorin, joka on koskaan rakennettu.

European Powerboat of the Year Award -tuomaristoon kuuluu seuraavien Euroopan moottorivenelehtien edustajia: Båtmagasinet (Norja), BoatMag (Italia), BOOTE (Saksa), Motorboot (Hollanti), MoteurBoat (Ranska), Nautica y Yates (Espanja), Neptune (Ranska), Marina CH (Sveitsi), ja Yachtrevue (Itävalta).