Mercury tuo markkinoille ahdetun V8 500R -mallin

Mercury Racing V8 500R on luotu nopeimpien luksusurheiluveneiden tinkimättömille omistajille. 500R sisältää joukon uusia komponentteja, jotka on suunniteltu täydentämään tämän moottorin aikaansaamaa raakaa tehoa ja äärimmäisen suorituskykyisen veneilyn haastavia vaatimuksia.

“500R kykenee tuottamaan yli 500 hevosvoimaa monenlaisissa olosuhteissa ja painaa vain 326 kg, joten se asettaa uuden vertailuarvon perämoottorin tehotiheydelle” , sanoo Stuart Halley, Mercury Racingin pääjohtaja. “Tämä moottori tarjoaa uskomattoman keskitason potkun ja vetää väsymättömän suvereenisti aina täysin avoimeen kaasuun asti. Tämä on kautta aikain jännittävin Mercury Racing -myymälästä löytyvä perämoottori.”

500R tarjoaa yli 500 aina valmista hevosvoimaa, 50 enemmän hevosvoimaa ja 10 prosenttia suuremman vääntömomentin kuin Mercury Racingin perämoottorimalliston 450R-malli. Sen 4,6-litrainen 64 asteen V8 FourStroke -moottoria tehostaa eksklusiivinen, mekaaninen Mercury Racing -ahdin. Moottori on suunniteltu toimimaan tavallisella polttoaineella.

Täysin uuden, halkaisijaltaan 5,9 tuuman vaihteiston ansiosta, joka on saatavana R-Drive- ja R-Drive Sport -kokoonpanoissa, 500R siirtää tehon tehokkaasti veteen ja tarjoaa samalla erinomaisen kestävyyden, käsittelyominaisuudet ja jäähdytyksen. 500R on saatavana neljänä pituutena (20″, 25″, 30″ ja 35″), joten se mukautuu yhden tai useamman moottorin suorituskykyyn. 26 tuuman kokoonpanoetäisyys keskeltä keskelle monimoottorisissa peräpeileissä mahdollistaa helpon asennuksen uusiin veneisiin ja moottorin vaihdot.

Järeä moottori

Kiertokanget, kangen laakerit ja männät on vahvistettu käsittelemään kovempaa sylinteripainetta ja korkeampaa, 6600 rpm maksimikierroslukua. Uuden alhaisen inertian vauhtipyörän ansiosta moottorin kierrosluku kasvaa nopeammin ja kiihtyvyys paranee.

Mekaanisen ahtimen paine nousee 26 %. Lisääntyneen ilmavirtauksen tarpeen vuoksi 500R:ssä on uusi äänenvaimennin, jossa on suurempi imukanava. Kaasuläpän rungon halkaisija on 15 prosenttia suurempi, ja mekaanisen ahtimen sisääntulon muoto on suunniteltu uudelleen virtauksen parantamiseksi. Ahtoilman jäähdyttimen evien tiheys ja virtauskuvio on optimoitu tehokkuuden parantamiseksi.

Kosteuden kompensointitekniikka

Jotta suorituskyky pysyisi tasaisena monenlaisissa ilmasto-olosuhteissa, 500R-perämoottori on varustettu uudella anturilla, joka sijaitsee imuilmanoton äänenvaimentimessa, ja joka mittaa tuloilman kosteustasoa. Tämän ansiosta moottorin ECM voi yhdistää ilmoitetun kosteuden ilmanpaineeseen ja ilman lämpötilaan määrittääkseen sytytysajoituksen, joka soveltuu parhaiten vallitseviin olosuhteisiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun merimoottoriin on sovellettu kosteuden kompensointitekniikkaa, joka mahdollistaa aggressiivisimman kalibroinnin ylläpitämisen suorituskyvyn optimoimiseksi lähes kaikissa olosuhteissa. Veneilijät huomaavat huomattavan tehonlisäyksen haastavissa, kosteissa olosuhteissa, joissa saatavilla on jopa 30 hevosvoimaa enemmän kuin ilman kosteuskompensaatiota.

Uusi keskiosa: Advanced Racing Core

500R on ensimmäinen Mercury Racing -tuote, jossa on eksklusiivinen Advanced Racing Core (ARC), uusi keskiosa, joka parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä. Vahvempaan ja uudistettuun moottorin kiinnityssatulaan mahtuu kolme tuumaa pystysäätöä peräpeilin seitsemän kiinnitysreiän välityksellä. Parannetussa trimmijärjestelmässä on kaksi päähydrauliikkavartta sekä kaksi uutta booster-vartta, jotka lisäävät trimmivoimaa täydellä kuormituksella, sekä trimmin säädön nopeutta. Tämä mahdollistaa erittäin hienon resoluution tarkemman trimmisäädön aikaansaamiseksi suurilla nopeuksilla. Tarkkuusasennetut kestävät ohjainlevyt ja jäykät moottorin kiinnikkeet on viritetty vakauttamaan moottori nopeaa käsittelyä varten.

Mercuryn hydraulinen tehostetun ohjauksen järjestelmä on päivitetty tuottamaan enemmän ohjauksen hallintaa. Lisääntyneen ohjauksen vääntömomentin tueksi mukana on uusi ohjausvarsi, ruostumattomasta teräksestä valmistettu ohjausputki ja ohjaussylinteri.   Valinnainen ARC.hen integroitu yhdystangon kiinnike mahdollistaa vahvan ja äärimmäisen kevyen kiinnityksen järkkymättömän tehokkaaseen ohjaukseen katamaraaneissa ja korkeiden nopeuksien käyttökohteissa.

Esittelyssä R-Drive

Mercury Racing on suunnitellut täysin uuden vaihteiston erityisesti 500R-perämoottoria varten. R-Drive on saatavana kahtena versiona erilaisiin sovelluksiin, ja molemmissa versioissa on nouseva etureuna ja pitkä torpedo, joka on hydrodynaamisesti viritetty suurille nopeuksille. Uuteen 5,9 tuuman vaihteistoon mahtuu jopa halkaisijaltaan 17 tuuman potkureita.

R-Drive-vaihteistossa, sekä pohja että urheilumallit, on matala pohja, torpedomuoto, joka on suunniteltu toimimaan erityisen hyvin upoksissa, siirtymissä (puoliksi pinnalla) ja kokonaan pinnalla, sekä 1,60:1-välityssuhde.   Uusi välisuihkutuslevy vähentää vedenvastusta eri applikaatioissa. Säädettävä kärkikartion vedenottojärjestelmä mahdollistaa jäähdytysveden virtauksen optimoinnin tiettyihin veneilykäyttöihin. Kärkikartio ovat saatavana kahtena perusmuotona – toisessa mallissa on useita veden sisääntuloaukkovariaatioita, ja toinen malli on muotoiltu toimimaan pintapotkureilla ultranopeisiin aluksiin.

R-Drive-perusmalli on suunniteltu toimimaan hyvin aluksissa, joiden nopeus on 85-100 mph. Monet nopeat keskikonsoliveneet kuuluvat tähän luokkaan ja hyötyvät tästä suunnittelusta. R-Drive-vaihteistossa on vakiokokoinen alaevän pituus ja erittäin tehokas parabolinen poikkileikkaus, ja se on varustettu vasemman- tai oikeanpuoleisella kallistuksella ohjausvoiman tasapainottamiseksi vakio- ja vastakiertopotkureilla.

R-Drive Sport-versio on optimoitu erittäin nopeisiin pinnalla tapahtuviin käyttöihin, pääasiassa huipputehokkaisiin katamaraaneihin ja keskikonsoleihin, jotka pystyvät säännöllisesti saavuttamaan yli 100 mph:n nopeudet. Siinä on pidempi alaevä kuin R-Driven perusversiossa, minkä ansiosta se voi säilyttää ohjauksen hallinnan toimiessaan kokonaan pinnalla korkeissa kokoonpanoasennoissa, jotka ovat toivottavia monissa nopeimmissa rungoissa. R-Drive Sport -alaevä on kiilanmuotoinen etureunasta takareunaan, ja se on saatavana yksimoottorisiin veneisiin ilman kallistusta tai oikeanpuoleisella kallistuksella. R-Drive Sport -mallissa on erittäin lujasta ja ruostumattomasta terässeoksesta valmistettu kardaaniakseli, joka on samanlainen kuin Mercury Racing M6- ja M8-sisäperäpotkuriakseleissa. Tämä seos valittiin erityisesti kestämään paremmin tärinästressiä, joka aiheutuu pinnan potkurin kuormittumisesta ja vapauttamisesta.

500R-mallissa on Mercury Racing -teknologiaratkaisut, jotka on suunniteltu parantamaan veneilykokemusta, mukaan lukien digitaalisen kaasun ja vaihteenvaihdon (DTS) tarkkuus saatavilla olevissa Mercury Racing Digital Zero Effort -ohjaimissa. Mukautuva nopeudenhallinta ylläpitää moottorin kierroslukua kuormituksen muuttuessa meriolosuhteiden tai kääntöliikkeiden vuoksi ylläpitääkseen veneen tehokkuutta vähäisemmällä ohjauksella. 500R-malli tukee kaikkia Mercury SmartCraft -teknologioita, mukaan lukien Engine Guardian -valvontajärjestelmä ja VesselView-monitoiminäytöt.

Värivaihtoehdot

Mercury Racing 500R -malliin on tarjolla kolme värivaihtoehtoa: Phantom-musta tai Cold Fusion -valkoinen viimeisteltynä Mercury Racing -grafiikalla ja Devil Eye -punaisilla reunuksilla. Veneilijöille, jotka suunnittelevat räätälöityä maalisovellusta, 500R on saatavana myös Phantom-mustalla ”valmiina maalattavaksi” ilman grafiikkaa tai reunan paneelia. Grafiikka ja paneeli toimitetaan asennettaviksi räätälöiden maalauksen jälkeen.

500R:llä on kolmen vuoden rajoitettu tehdastakuu. Mercury Product Protectionin laajennettu tehdastakuu on voimassa vielä viisi vuotta seuraavissa maissa: Belgia, Alankomaat, Ranska, Italia, Espanja, Ruotsi, Norja, Tanska, Sveitsi, Suomi, Saksa, Kreikka ja Iso-Britannia. Lue lisää Mercury Racingin korkean suorituskyvyn tuotteista osoitteessa mercuryracing.com