Mercury tuo markkinoille uuden sukupolven DTS Digitaalinen Kaasu ja Vaihde -järjestelmän

Digitallisten kaukosäätölaitteiden uudet ominaisuudet yhdistyvät parannettuun ergonomiaan. Uudistus tuo ajamiseen parannellun suorituskyvyn ja täysin uudenlaisen käyttäjäkokemuksen.

Uuden sukupolven DTS järjestelmä tulee kaikilla samoilla toiminnoilla kuin menestyksekäs Mercuryn vuonna 2004 julkistama DTS järjestelmä. Järjestelmässä oli sulava ja erittäin reagoiva kaasun hallinta täysin ilman viivettä ja se oli täysin integroitu SmartCraft®-järjestelmään. Uuden sukupolven DTS -järjestelmä on suuri askel tuotteen evoluutiossa. Uuden sukupolven DTS tuo yhteen parannellun käyttöjärjestelmän, parannellun ergonomian ja uusia ominaisuuksia parannetulla käyttäjäkokemuksella.

Uusi järjestelmä korvaa edellisen sukupolven järjestelmän kaikkien DTS -yhteensopivien moottorien osalta, mukaan lukien Mercury -sisäperä ja sisämoottorit, dieselmoottorit ja perämoottorit. Verado®-tuoteperhe, mukaan lukien täysin uusi V12 600hv Verado -perämoottori, toimitetaan vakiona uuden sukupolven DTS -kaukohallintalaitteilla.

”Kun kehitimme uuden sukupolven DTS -järjestelmää, tähtäsimme parantamaan käyttäjäkokemusta, intuitiivista suunnittelua ja veneilijöiden eniten käyttävien toimintojen yksinkertaisempaa käyttämistä” kertoi Tyler Mehrl, category manager, ohjaus ja kaukosäätölaitteet Mercury Marine.

Uuden sukupolven kaukosäätölaitteessa Active Trim -käyttöpaneeli on nyt integroituna kaukosäätölaitteen perusosaan, tällöin ei tarvita erillistä paneelia ohjauspulpettiin tai kojelautaan. Active Trim automaattisesti säätää moottorin trimmikulmaa GPS nopeuden mukaan parantaakseen suorituskykyä, polttoainetaloutta ja helpottaakseen kuljettajaa.

Uuden sukupolven DTS hyödyntää käyttöjärjestelmää, joka ei pelkästään tue perustoimintoja, vaan tukee älykästä ja automaattisesti toimivaa kaasun säätöä Smartcraft -kytkettyjen järjestelmien kautta, esim. Joystick Piloting ja Skyhook®.

Uudet kaukohallintalaitteet tarjoavat ratkaisuja moottorivene -sovelluksiin aina yhdestä kuuteen Mercury moottoriin saakka. Yksimoottoriasennuksiin vaihtoehtoina ovat paneeli ja konsoli -mallit. Monimoottoriasennuksiin käyttäjät voivat valita Standardi ja Premier -kaksoiskahvan väliltä. Premier -kaukohallintalaite sisältää integroidun monitoiminäytön, joka näyttää laajasti moottorin toimintoihin liittyviä tietoja, helpottaen veneilijän käyttökokemusta ja korostaen turvallista veneilyä.

Kaikissa kaukohallintalaitteissa on sama linjakas kiiltävä/musta suunnitteludynamiikka, joka on tämänhetkisen ”Mercury DNA:n” mukainen, Mercuryn johtavan teollisen muotoilijan Todd Dannenbergin valvomana.

”Ergonomia tuo veneilijälle erittäin luonnollisen tavan käyttää kaukohallintalaitetta ja tuntea moottorin voiman. Tämän lisäksi mukana on toimintoja, jotka parantavat käyttäjäkokemusta. Käytimme näiden kehittämiseen ja testaamiseen lukemattomia tunteja.” Dannenberg kertoo.

Aiemmin mainittujen ominaisuuksien lisäksi kaukohallintalaitteessa on vapaavaihteelle erittäin näkyvä valaistu vihreä indikaattori, josta nopealla vilkaisullakin selviää vaihteen asento. Kaukohallintalaitteessa on myös käytännöllinen ”käynnistä kaikki moottorit” -painike monimoottoriasennuksiin, sekä jokaiselle moottorille omat käynnistyspainikkeensa. Moottoritrimmin kytkin on erittäin suuri ja käytännöllinen, tämän lisäksi monimoottoriasennuksiin on jokaiselle moottorille omat hienosäätävät moottoritrimmin kytkentäpainikkeet.

Yksimoottoriasennuksiin sopiviin kaukohallintalaitteisiin on saatavissa Quick Steer (nopea ohjaus) -painike, jota voi satamaan tullessa käyttää helpottaakseen aluksen hallintaa. Quick Steer toimii kaikissa Mercuryn sähköisellä ohjauksella toimivissa yksimoottoriasennuksissa. Järjestelmä nopeuttaa ohjauksen kääntymistä niin, että ohjauspyörää käännettäessä neljännes suuntaan tai toiseen, ohjaus kääntyy täysin haluttuun suuntaan. Tämä helpottaa ahtaissa olosuhteissa laituriin saapumista.

”Me sisällytimme uskomattoman määrän toimintoja, jotka helpottavat käyttäjiä kontrolloimaan heidän veneitään, niin yksi- kuin monimoottoriasennuksissa” kertoo Mehrl. ”Intuitiivinen suunnittelu tarkoittaa sitä, että käyttäjältä vaaditaan minimaalinen oppimiskäyrä kaukosäätölaitteen täysimittaiseen käyttöön”

Uuden sukupolven DTS -järjestelmä tulee saatavilla EMEA -markkina-alueelle vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä.