Silver-mallisto laajenee: Uusi Silver Seahawk -kolmikko

Viime vuoden elokuussa esitelty täysalumiininen Silver Seahawk CCX -malli saa helmikuun Vene24Båt -messuilla seuraa kahdesta sisarmallista. Keskipulpettiversion rinnalle Silver tuo pohjoismaisten veneilijöiden suosiman tuplapulpetillisen BRX-mallin sekä hytillisen Cabin-mallin.

Etenkin Cabin-versiota on kuluttajien toimesta peräänkuulutettu viime vuosien aikana, ja olemme innoissamme voidessamme nyt vastata kysyntään. Silver Seahawk -kolmikko on suunniteltu etenkin merelliseen yhteysvenekäyttöön sekä ympärivuotiseen hyötykäyttöön, niin kotimaisille, pohjoismaisille kuin Pohjois-Eurooppalaisille vesille. Kaikki Silver Seahawk -mallit, kuten myös Silverin mallisto kokonaisuudessaan, valmistetaan yhä tänä päivänä kokonaan Suomessa.

Haastavista ajoista huolimatta Silver panostaa tuotekehitykseen ja uusien mallien suunnitteluun, sillä uskomme vakaasti kotimaisen veneilyteollisuuden tulevaisuuteen, ja haluamme olla mukana siivittämässä veneilyalaa uuteen nousuun. Jatkuvan tuotekehityksen tuloksena laajennamme alkuvuodesta alumiinimallistoamme kattamaan kolme yli 7-metristä Silver Seahawk -mallia. Keskipulpetillisen CCX-version rinnalle tuodaan sekä kahdella pulpetilla ja väliovella varustettu BRX-malli, että hytillä varustettu Cabin-malliversio. Nousulistaton alumiinirunko takaa pehmeän ja tasapainoisen kulun, riippumatta mallista, ja matala liukukynnys varmistaa, että veneitä voi kovassa kelissä ajaa plaanissa matalillakin nopeuksilla. Tasainen turkki sekä järeät 30 mm paksut alumiinikaiteet ja korkeat sisälaidat lisäävät turvallisuutta veneessä liikkuessa.

Silver Seahawk BRX

Se on etenkin yhteys- ja päiväretkikäyttöön suunniteltu avovene, jossa matkustajat matkaavat viimalta suojassa taka-avotilan matkustamossa. Keulassa on suuret säilytystilat sekä avoin köysilaatikko, ja keulan keskikäytän päälle on saatavilla alumiininen korotustaso, jonka avulla keulaan saa muodostettua yhteneväisen heitto-/aurinkotason. Pulpetit ovat uutuus­mallissa normaalia leveämmät, mahdollistaen jopa 16” karttaplotterin asennuksen kuljettajan kojelautaan. Lisäksi molemmissa pulpeteissa on hyvin pientavaran säilytystilaa.

Karmiton tuulilasi takaa hyvän näkyvyyden joka suuntaan, samalla kun se antaa veneelle linjakkaan ja modernin ilmeen. Tuulilasi on valmistettu aidosta lasista, joten se ei naarmuunnu herkästi. Lisäksi aito lasi mahdollistaa luonnollisesti tuulilasinpyyhinten asennuksen. Tuulilasi jatkuu ptikälle sivuille, tarjoten hyvin suojaa myös takapenkille istuville. Pulpettien väliovi on kaksiosainen. Silver Seahawk BRX -mallin matkustamo on erittäin tilava, ja siihen mahtuu kuljettajan ja apukuljettajan istuinten lisäksi joko lisäistuinrivi tai lisäistuinboksit peräpenkin jatkeeksi. Lisäistuinboksien avulla perään saa muodostettua reilunkokoisen U- tai L-sohvan, lisäten käyttömukavuutta etenkin päiväretkikäytössä. Apukuljettajan comfort-istuin on myös mahdollista lisä­mak­susta vaihtaa puoli­leveään Swing-istuimeen, jossa on käännettävä selkänoja. Vakiovarusteiset comfort-istuimet voi halutessaan varustaa lisävarusteisilla offshore-joustojaloilla, jolloin ajo kovassa kelissä on entistä mukavampaa.

Ergonomia ja mukavuus on huomioitu kaikkien matkustajien osalta, jotta jokaisella on mahdollisimman mukavat oltavat. Kattavan vakiovarustuksen lisäksi BRX-malliin on saatavilla myös laaja lisävarustevalikoima. Lisävarusteina on saatavilla mm. keulapotkuri, veto­laatikkojääkaappi, 2-osainen peräkuomu ja keulakäytävän korotustaso. Vesihiihto-/varustekaari on veneessä vakiona, kuten myös 30 mm paksut laitakaiteet sekä kuomukotelo takapenkin takana.

Silver Seahawk Cabin

Silverin vastaus hyttiveneiden perään kuuluttaneille kuluttajille. Cabin-mallissa runko, turkkipinta ja etu- sekä taka-avotilojen säilytystilat ovat valmistettu kestävästä merialumiinista. Hytti sen sijaan on tehty lasikuidusta, varmistaen sekä loistavan ergonomian, tyylikkään ulkonäön että matkustusmukavuuden – myös pidemmillä matkoilla. Suojaisa, tilava hytti, josta on esteetön näkyvyys jokaiseen suuntaan, on toki veneen ehdottomia valtteja, mutta myös koko katon levyinen avattava kattoluukku tuo oman lisänsä. Läpikuljettavassa hytissä on reilusti seisomakorkeutta, jonka ansiosta sisätiloissa on mukava ja vaivaton liikkua. Uusi, tyylikkään musta sisustus ja tummennetut sivulasit lisäävät käyttömukavuutta, ja keulan kookkaasta avotilasta on helppo läpikulku leveän etuoven kautta hytin läpi tilavalle peräkannelle. Perän kätevä liukuovi on suunniteltu niin, että ovi ei jäädy kiinni kylmissä olosuhteissa, eivätkä lehdet tai lumi pääse tukkimaan liukukiskoja. Sekä etu- että takaovi on lukittavissa, joten veneessä voi huoletta säilyttää tavaroita.

Keulasta perään on mahdollista liikkua myös sivukansia pitkin, ja nämä myös helpottavat satamatoimia. Sivukansille on saatavilla lisävarusteena myös ylimääräiset keskiknaapit helpottamaan veneen kiinnittämistä laituriin. Hytin etu- sekä takakulmiin on lisätty alumiiniaskelmat helpottamaan veneeseen nousua laidan yli. Sekä keulassa että perässä on hyvät tilat kuljettaa suuria kuormia, ja tasaisen alumiiniturkin myötä kuljettaminen on myös turvallista ja vaivatonta. Perässä on lisäksi säilytyslaatikot ankkurille/kiinnitysköysille, ja keulassa on avoin köysilaatikko.

Suojaisassa hytissä on mukavasti istumatilaa, sekä mahdollisuus vuodepatjoille, joiden avulla tilapäinen yöpyminen veneessä on mahdollista. Tilavan tilaratkaisun myötä Silver Seahawk Cabin on oiva yhteysvene, jolla sopii kuljettaa niin ihmisiä kuin tavaroita, mutta se toimii loistavasti myös päiväretkeilyyn sekä ympärivuotiseen hyötykäyttöön. Vakiovarustus on veneessä kattava, mutta laajan lisä­varustemalliston myötä on helppo kasvattaa lisämukavuutta pidemmille retkille ja perinteisen veneilykauden ulkopuolella veneile­ville. Lisävarusteina on saatavilla mm. lämmitin, vetolaatikkomallinen jääkaappi, kaksoisakkujärjestelmä, automaattitrimmit, varuste-/vesihiihtokaari sekä ilmajousitus kuljettajan ja apukuljettajan istuimille. Loistavana lisänä hytin etulippaan on myös saatavilla kätevä LED-bar lisävalopaneeli, joka auttaa hämärässä toimimista. Kaikki Silver Seahawk -mallit on lisäksi mahdollista varustaa kätevällä keulapotkurilla, jonka avulla satamamanööverit ovat vaivattomampia.

 

Tekniset tiedot:

 • Pituus: 7,05 m
 • Leveys: 2,40 m
 • Paino:
  CCX: n. 1150 kg*
  BRX: n. 1300 kg*
  Cabin: n. 1500 kg*
 • Polttoainetankin tilavuus: 220 l
 • Moottorin tehoalue: toistaiseksi vahvistamatta
  Esittelyveneet ovat varustettu Honda BF200 -perämoottoreilla.