SK Center – Uuden perämoottorin asennus odottaessa

Vääksyssä toimiva SK Center panostaa veneiden myynnin rinnalla vahvasti myös perämoottorien asennuksiin. – Etukäteen sovittuna aikana tuotuun veneeseen uusi moottori voidaan vaihtaa odottaessa, sanoo yrittäjä Markku Rahomäki.

 

30 vuotta alalla toimineessa SK Centerissä ei ole laitettu kaikkia munia yhteen koriin.
–Venemyynnin rinnalla olemme erikoistuneet moottoriasennuksiin ja olemme siinä erittäin vahvoja. Kun pitkämatkalainenkin ajaa veneen trailerilla sovittuna aikana aamulla pihaan, vanhan moottorin vaihtaminen uuteen hoituu meiltä odottaessa keskimäärin neljässä tunnissa, Rahomäki sanoo.

Monialayritys

Moottorien lisäksi SK Centerissä tehdään veneisiin myös vaativia korjaustöitä: tehdään mm. vaativampia huoltoja ohjausjärjestelmiin, asennetaan autopilotteja, korjataan potkureita sekä tehdään myös alumiinihitsauksia, jonkun verran tehdään myös pienimuotoisia lasikuitutöitä.
–Korjauksiin ja huoltoihin meillä on omat tekijät ja kaikki toimii saman katon alla. Korjaamomme on erittäin nykyaikainen, Rahomäki sanoo.

SK Center on monialayritys, jonka kanssa samassa osoitteessa venemyynnin ja moottorihuollon kanssa toimii myös rauta- ja vapaa-ajan liike.
–Meillä on omassa 2500 m2:n halli, jossa on erillinen 500 m2 veneilyosasto, missä on kalastus- ja venetarvikkeet. Myymälässä on koko ajan  esillä kymmenkunta uutta venettä, joihin pääsee tutustumaan lämpimässä hallissa ympäri vuoden, Rahomäki kertoo.

SK Center on Suomen suurimpia Suzuki-perämoottoreiden myyjiä. Suzukin lisäksi se edustaa myös Hondaa ja Tohatsua sekä myy Silver Faster Terhi -veneitä.

Erikoistuntuma perämoottoreihin

Markkina-asemaa vahvistaa Vääksyn asema vahvana kesämökkipitäjänä, josta alkavat Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen, vedet. Helsingistä Vääksyyn hurauttaa autolla 1.5 tunnissa. Kesällä Vääksyn väkimäärä kolminkertaistuu.
–Olemme erikoistuneet nimenomaan perämoottoriveneisiin, Rahomäki korostaa.

Vaihtoveneitä menisi kaupaksi nyt enemmän kuin löytyy myytävää.

30 vuoden aikana Sk Centerille on tullut uskollinen asiakaskunta. Sukulaiskäynnillä etelän  sukulaisten luona Vääksyyn tuodaan trailerilla veneitä jopa Sodankylästä saakka. Samat asiakkaat ovat ostaneet SK-Centeristä vuosikymmenten varrella useammankin moottorin.
–Meillä työskentelee omissa tiloissa erittäin tehokas, mutta pieni organisaatio. Töitä teemme ympäri vuoden 10 hengen porukalla ja kesäisin 15 työntekijällä. SK Center on perheyritys. Meidän perheestä minun lisäkseni mukana on vaimoni ja myös lapset silloin, kun opiskeluiltaan ehtivät.

Pärjäämisen eväitä Rahomäen ei tarvitse kauan miettiä.
–Laadukas ja joustava palvelu sekä tiukka hinnoittelu, hän sanoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa