Tankkaustiimi toimittaa polttoainetta veneisiinkin

 

Kun isot jakeluyhtiöt eivät ota vastaan tuhatta litraa pienempiä tilauksia, toimittaa Uudellamaalla toimiva Tankkaustiimi pienet polttoaine-erät perille saman päivän aikana ja parissa tunnissa.

Tankkaustiimi toimittaa poltto- ja dieselöljyjä vuorokauden ympäri pikana, jopa tunnin sisällä. Tankkaustiimi palvelee rakennustyömaiden lisäksi kotitalouksia, kiinteistöjä ja veneilijöitä. Monipuolinen kalusto mahdollistaa pienet sekä suuret toimitukset haasteellisiinkin paikkoihin.
–Ulkoistamalla polttoainelogistiikan meille asiakas voi keskittyä omaan toimintaansa ja varmistua siitä, ettei polttoaine pääse loppumaan missään tilanteessa, sanoo Tankkaustiimin Joni Hautanen.

Tankkaustiimillä on toimipiste Helsingin Malminkartanossa.
–Isommilla toimijoilla on tilauksille yleensä tuhannen litran raja. Me saamme toimitettua polttoöljyt tai dieselit työmaille pikana saman päivänä aikana ihan parissa tunnissakin, Sadan litran eräkään ei ole meille ongelma, mutta asiakkaan kannattaa muistaa, että pikatoimituslisä on aina 70 euroa, Hautanen sanoo.

Tavara suoraan työmaalle

Tankkaustiimillä on logistiikkajärjestelmä, jota ei ole millään muulla toimijalla.
–Asiakas pystyy tilaamaan tavaran suoraan meiltä työmaalle. Tilaus tulee järjestelmäämme ja tilauksen hyväksyttyämme siirrämme sen suoraan lähimmälle kuljettajalle. Tilauksen saanut kuljettaja taas hoitaa jakelun suoraan asiakkaalle, Hautanen sanoo.

Tankkaustiimin kuljettajat eivät joudu odottamaan 6–7 tuntia, jos jalostamon linjasto sattuu menemään rikki.
–Esimerkiksi viime talvena linjaston temppuillessa isommat toimijat saattoivat joutua odottelemaan todella pitkiä aikoja kuormaa. Meidän autoihin öljy-yhtiö toimittaa tavaran suoraan, Hautanen sanoo.

Varsinkin rakennustyömailla nopeat polttoainetoimitukset ovat ajoittain jopa avaintekijöitä.
–Lämmityskaudella rakennustyömaille vaaditaan isot diesel- tai polttoainelämmittimet, koska rakennuksen lämpötilan täytyy pysyä tasaisena. Jos rakennus menee kylmäksi kesken strategisesti tärkeän rakennusvaiheen, isot öljy-yhtiöt eivät pysty reagoimaan tilauksiin välttämättä riittävän nopeasti. Pahimmassa tapauksessa vaihe joudutaan aloittamaan alusta, Niillä voi olla talviaikaan jopa 1–2 viikon jonot. Me toimimme näissä tilanteissa myös isojen toimijoiden hätävarana, Hautanen sanoo.

Helppo tilausappi

Hautanen näkee juuri vaivattomuuden tärkeimpänä Tankkaustiimissä asioinnin markkinointivalttina.
–Meillä on ainutlaatuisen helppo tilausapplikaatio, joka säästää asiakkaalle monta työvaihetta. Yhtä vaivattomasti palvelumme toimii myös soittamalla meille suoraan. Polttoainetilauksille on tyypillistä eteneminen toimittajan ehdoilla, meillä taas mennään aina asiakkaan ehdoilla. Koko viime talvena taisi tulla vain yksi reklamaatio toimituksista ja se kertoo jo paljon.

–Kun pistooli nousee tankista, siitä menee välittömästi asiakkaalle sähköposti tai tekstiviesti, jossa on toimitusvahvistus. Viestin mukana on valokuva mittarista ja laitteesta, josta polttoaine on tankattu. Asiakas pystyy myös seuraamaan verkossa kartalta jakeluautomme kulkua ja näkee, kuinka kauan toimituksessa menee aikaa. Asiakas saa siis koko ajan reaaliaikaista tietoa toimituksen eri vaiheista, sanoo Tankkaustiimin Väinö Välja.

Kesänaikana Tankkaustiimi kehittää pienjakelua entistä joustavammaksi.
– Pienjakelussa ei ole alarajaa ollenkaan, meiltä voi tilata vaikka vain 50 litraa polttoöljyä kustannustehokkaasti. Kesän aikana meille on tulossa myös helppokäyttöinen kuluttajaverkkokauppa toimitusvarauskalentereineen ja aikaikkunoineen. Extranetissämme asiakkaan on erittäin helppo hallinnoida joko mobiiliapplikaatiossa tai tietokoneella vanhoja ja uusia tilauksia, Välja sanoo.

Kehitteillä on myös vartiointipalvelu yhdessä vartiointiliikkeen kanssa.
–Asiakas pystyy asettamaan säiliöönsä aikarajan, joka tekee hälytyksen hälytyskeskukseen, jos vaikka kello yhden ja neljän välillä yöllä säiliössä polttoainemäärä laskee poikkeuksellisen rajusti, Välja kertoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Tankkaustiimi