Turun Trailertukulla hurja kasvuvauhti

Turusta Maskuun ja suurempiin tiloihin muuttanut Turun Trailertukku Oy tuplaa tänäkin vuonna liikevaihtonsa ja myy arviolta 3000 peräkärryä ja traileria.

Turun Trailertukku Oy on perustettu vuonna 1983, mutta Mäkelä Mäkelä tuli yrittäjäksi vasta kymmenisen vuotta sitten. Yrityksen pääasiallinen toimiala on perävaunut ja trailerit. Aikoinaan kilpa-ajajana mainetta niittänyt Valle Mäkelä hämmästelee yrityksensä hurjaa kasvuvauhtia.

–Seitsemän vuotta sitten myimme kärryjä Transporterin hytissä tien varressa, meillä ei ollut kiinteää toimipaikkaa. Silloin liikevaihto oli noin 120 000 euroa, tänä vuonna se tulee olemaan noin 10 miljoonaa euroa, Mäkelä hämmästelee.

Viime vuonnakin kasvu tuplaantui edellisestä vuodesta. Nyt yritys tekee jälleen tuplauksen.

–Viime vuonna myimme varmaan noin 1600 erilaista kärryä ja traileria. Tänä vuonna myynti nousee 3000:een. Osansa kasvuun on varmaan koronallakin, mutta paljon on myös meidän oman panostuksemme ansiota. Olemme satsannut myyntiin, markkinointiin ja kotisivuihin. Henkilökuntakin on kasvanut 10:een. Turun Kalustekatu 2:ssa toimitilamme olivat noin 120 m2, Muutettuamme Maskuun Ruskontie 2:een tilat kasvoivat 1400 neliöön. Maskun uusissa 1400 m2:n tiloissa on 120 m2 myymälä, josta löytää kärryjen varaosien lisäksi tunnetuimmat työvaate -ja työkalumerkit, kuten HH workwear-, Jalas-, Finntools-, Staco- ja Cerva -tuotteet. Tarjoamme myös joustavan rahoitusmahdollisuuden.

Taukovaunu on nyt hitti

Uusi osoitekin Maskussa on vauhdikkaasti Valtatie 8:n varrella, 4 hehtaarin tontilla.  Varastossa on 1000 kärryä.

Turun Trailertukku Oy on nyt Suomen johtava peräkärryjen ja trailereiden maahantuoja, Mäkelä iloitsee.

Kotimaan lomailun ja veneilyn suosion kasvusta huolimatta kuumin hitti on nyt Turun Trailertukun myymät 3-7 metriä pitkät ja ikkunalliset taukovaunut.

–Suurimmissa malleissa tilaa on jopa 16 hengelle. Taukovaunujen kohdalla taustalla on korona, kun työmaille on tullut uusia määräyksiä. Määrätyn kokoisilla työmailla on oltava tällainen taukopiste. Paitsi että taukovaunu on tietysti asuntovaunua edullisempi, se on myös tilavampi ja helpompi pitää puhtaana. Jos ostat asuntovaunun työmaakäyttöön, sinne tulee niin paljon tavaraa, että tilaa muulle olemiselle jää hyvin niukasti, Olemme myyneet näitä lämpöeristettyjä ja makuupaikallisia taukovaunuja Ruotsiinkin, Mäkelä sanoo.’

Trailertukun asiakkaat tulevat eri puolilta Suomea.

– Kärryjen laadun lisäksi vahvuutemme on myös hyvässä palvelussa ja asiantuntemuksessa. Kuljetamme kärryt kotiovelle saakka vaikka Rovaniemelle asti. Pystymme toimimaan nopeasti. Tarvittaessa meiltä lähtee tuote maailmalle heti tilauksen jälkeen.

Valle Mäkelä menestyi ensin kilpa-autoilijana, sen jälkeen peräkärrykauppiaana. Kilpa-autoilijana hän saavutti mm. lukuisia kartingin Suomen mestaruuksia sekä Suomen ja Englannin mestaruudet Formula Fordeissa. Hän kilpaili menestyksekkäästi mm. Formula Renault-, WTCC, Formula BMW, Formula Star Mazda- sekä Formula Le Mans -sarjoissa. Kaudella 2009 hän kilpaili sveitsiläisessä Hope Polevision tallissa Formula Le Mans -sarjassa ajajaparinaan sveitsiläinen Matias Beche. Mäkelä & Beche sijoittuivat koko kauden lopputuloksissa toisiksi. Nyt hän pyörittää noin 10 miljoonan euron peräkärry- ja traileribisnestä.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa