Uusi Yamaha HARMO – lisää virtaa veneilyyn

Yamahan innovatiivinen sähköveneen propulsiojärjestelmä HARMO esiteltiin Genovan Boat Show 2021 -näyttelyssä. Uusi Yamaha HARMO -voimanlähde on sähköperämoottorien ohella tärkeä virstanpylväs matkalla kohti kestävämpää kehitystä koko veneilyalalla.

Alati lisääntyvä kiinnostus älykkääseen liikkuvuuteen ja maailmanlaajuisesti muuttuva ajattelutapa ruokkivat kehitystä kohti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Yamaha on sitoutunut kehittämään polttomoottoreita yhä tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisemmäksi samalla kun yhtiö tutkii sähkökäyttöisiä vaihtoehtoja, joihin kuuluvat muun muassa kevyet sähköajoneuvot, golfautot, moottoripyörät, pyörätuolit, dronet, sähköperämoottorit ja sähköavusteiset polkupyörät.

Yamaha HARMO – ympäristöystävällistä ja hiljaista veneilyä

HARMO on uusi integroitu sähköinen propulsiolaite ja ohjausjärjestelmä. Se on kokonaisvaltainen, älykäs teknologiapaketti, joka sisältää sähkökäyttöisen työntövoimalaiteen, kaukosäätimen ja ohjaussauvan.

Kyse voi olla Lapin upeista järvistä tai Ahvenanmaan saariston maailmankuuluista rantaviivoista tai seikkailusta Pielisen tai Saimaan maisemissa, HARMO tarjoaa sulavaa ja tehokasta työntövoimaa niin makeassa kuin suolavedessäkin. Ja mikä tärkeintä, sen vaimea käyntiääni ei riko luonnonrauhaa.

HARMO-innovaatiot

Moottorissa hyödynnetään sähkömagneettista kehävetoteknologiaa, jolla saavutetaan perinteistä akselivetoa parempi sähkömoottorin hyötysuhde. Potkurin ulkokehälle asennettu vetokehä mahdollistaa suuremman työntövoiman pienemmillä nopeuksilla vastaaviin perinteisiin moottoreihin verrattuna.

Toisin kuin tavalliset sähköperämoottorit, HARMO toimii suuremmissakin veneissä (testattu jopa 21 jalan aluksissa). Virrankulutus on pientä ja tärinä sekä käyntiääni hyvin vaimeaa, joten vene liukuu lähes äänettä vedessä.

Ohjaus on sujuvaa ja suuren ohjauskulman ansiosta nopeat ja terävätkin käännökset sujuvia. Yamaha Premium- ja High Power -perämoottoreista tuttuun HelmMaster EX -järjestelmään perustuva ohjaussauva auttaa hallitsemaan venettä vaivattomasti.

HARMO asennetaan kuten perinteiset perämoottorit: perälaudan kiinnikkeen kautta. Laitteessa on kallistustoiminto, joka nostaa moottorin pois vedestä, kun sitä ei käytetä tai kun alus rantautuu.

Respiro by Venmar Aquanova

Italialaisen venevalmistajan Venmarin valmistama Respiro on ensimmäinen vene, johon HARMO on saatavilla. Venetsialainen, vuonna 1969 perustettu Venmar on erikoistunut vesitaksien ja ylellisten yksityisalusten suunnitteluun ja tuotantoon.

Respiro on valmistettu hiilikuidusta ja mahongista. Niillä saadaan yhtenäinen ja tukeva runko, joka painaa vain 700 kg. HARMO ja Respiro, joka tarkoittaa hengitystä, ovat täydellinen pari, jossa HARMO ilmentää nimensä mukaisesti harmoniaa.