Yamaha esittelee uuden 350 hv V6-perämoottorin

Yamaha Motor julkisti uuden 350 hv:n V6-perämoottorin ja päivitetyn Helm Master® EX-ohjausjärjestelmän. Uusi perämoottori tarjoaa enemmän tehoa ja vääntömomenttia varsinkin alhaisemmilla käyntinopeuksilla kasvaneen iskutilavuuden, parannetun kaasujenvaihdon, sähköisen kaasuläpän ja kehittyneen venttiilitekniikan ansiosta.

Uuden moottorin imu- ja pakoventtiilit ovat suuremmat kuin 300 hv:n V6-moottorissa ja se hyödyntää halkaisijaltaan samaa sähköistä kaasuläppää kuin XTO 450 hv:n V8-moottori. Parannettu kaasujenvaihto mahdollistaa lisääntyneen tehon, kun moottorin tarkka polttoaineen ruiskutus ja sytytyksen ajoitus sopeutuvat kuljettajan vaatimuksiin. Suuremmat imu- ja pakoventtiilit yhdessä muuttuvan nokka-akselin ajoituksen (VCT) kanssa tarjoavat selkeän edun ilmavirtauksessa.

Kampiakselin iskunpituutta on kasvatettu, jolloin saadaan lisää vääntöä kaikilla kierroslukualueilla. Uudistettu nokka-akseliprofiili mahdollistaa suuremman venttiilin nostokorkeuden ja pidemmän aukiolon sekä imu- että pakoventtiileille. Lisäksi uudet venttiilinostimet varmistavat tarkan venttiilivälyksen säilymisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi.

Yamahan 350 hv:n V6-moottorissa käytetään myös iridium-sytytystulppia, joita arvostetaan niiden kestävyyden ja keskittyneen, tehokkaan kipinän vuoksi. Tähän on yhdistetty Yamahan uusi polttoainesuihkutuksen ohjauskartoitus, jonka ansiosta suihkutuksen kesto on pidempi kuin 300 hv:n V6-moottorissa, lisäten tehoa.

Uusi perämoottori on saatavilla kesällä 2024.

Helm Master® EX:n parannukset

Yamahan innovatiivinen Helm Master EX® -ohjausjärjestelmä tarjoaa helppoa ja nautinnollista veneilyä.  Kaudelle 2024 Yamaha tuo markkinoille joystick-ohjaussauvaan integroidun muuttuvanopeuksisen keulapotkurijärjestelmän, joka sisältää sovellukset yhden, neljän ja viiden perämoottorin konfiguraatioille, erityisesti suurille veneille, jotka saattavat tarvita lisäohjausta.

Lisäksi Sleipner-tuotemerkki tukee nyt Vetus-tuotemerkin tavoin seuraavan sukupolven integroitujen keulapotkurien teknologiaa. Uutuutena vuodelle 2024 Yamaha tarjoaa mekaanisen 704-kaukohallintakotelon, jossa on lukitusominaisuus, mahdollistaen perämoottorin tyhjäkäyntiasennon pitämisen käynnissä ollessa. Tämä ominaisuus on ihanteellinen venettä lämmityskäytettäessä tai odotettaessa laiturilla.

Pöytäasenteinen kaukohallintakotelo mahdollistaa vaivattoman yhden käden kaasun- ja trimmiasetuksen säätämisen kahvassa olevan peukalokäyttöisen vaihtokytkimen avulla. Näillä ominaisuuksilla Yamahan järjestelmät tarjoavat veneiltäessä täydellisen hallinnan.