Yamaha Motor solminut sopimuksen Quarken Boatsin kanssa

Yamaha Motor on aina kulkenut veneilyteknologian etulinjassa, 425 hevosvoiman XTO V8 ‑suorasuihkutusmoottorista kevytrakenteiseen 2,5 hevosvoiman perämoottoriin. Tänä vuonna lanseeratut uudet, suorituskykyiset 300 ja 250 hevosvoiman Yamaha V6 -moottorit ovat kaikkien Quarkenin veneiden voimanlähteenä osana uutta viisivuotista yhteistyösopimusta.

Hiljattain perustettu suomalainen venevalmistaja Quarken haluaa tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen hyödyntämällä uusinta veneilyteknologiaa. Merenkurkkua tarkoittava nimi Quarken viittaa alueeseen, jolta löytyy sekä suojaisia vesireittejä leppoisille päiväretkille että avaraa, seikkailuihin kutsuvaa ulappaa. Yrityksen taustalla on joukko kokeneita venevalmistaja, joilla on syvällinen ymmärrys miten huippuluokan käytettävyys yhdistetään käsityötaitoon.

Laadukkaista materiaaleista valmistetut Quarken-veneet koostuvat jatkossa entistä enemmän moduuleista. Silti jokainen vene on räätälöitävissä myös asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Asiakas valitsee ensin rungon useista eri vaihtoehdoista ja sitten kannen varusteet sen mukaan, haluaako hän avoveneen vai pidemmille matkoille sopivan retkiveneen. Lisäksi valittavissa on erilaisia istuinvaihtoehtoja, ruokailuratkaisuja sekä vesiurheilu- ja kalastusvarusteita. Valikoima alkaa 27-jalkaisista veneistä ja laajenee lähitulevaisuudessa 33- ja 40-jalkaisiin malleihin.

Kehitys- ja valmistustyö on jo käynnissä ja uudet alukset ovat valmiita laskettaviksi vesille vuoden 2022 alkupuolella. Virallinen lanseeraus tapahtuu Düsseldorfin venemessuilla tammikuussa 2022.

Asiakaskeskeistä suunnittelua

Quarken ymmärtää, että jokainen veneilijä on erilainen. Voidakseen varmistaa jokaisen asiakkaan toiveiden täyttymisen, yritys päätyi modulaariseen järjestelmään.

Rungon, kannen ja lisävarusteiden mukauttamisen lisäksi modulaarisuus mahdollistaa myös nopeat ja helpot jälkiasennukset. Tämä on ympäristöystävällinen ja käytännöllinen ratkaisu, joka mahdollista saman venerungon hyvinkin erilaiset varustelut. Tämäntyyppinen vene on erittäin suosittu charter- tai yhteiskäyttöveneenä. Etenkin jälkiasennuksen helppous ja monipuoliset mukautusvaihtoehdot lisäävät sen houkuttelevuutta.

”Quarken suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä veneitä, jotka ovat helposti päivitettävissä tarpeen mukaan sekä kirjaimellisesti että teknisesti.” Antero Sundberg, toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista, kertoo. ”Meillä on samanlainen ajattelutapa ja asenne kuin Yamahalla – me molemmat pyrimme täyttämään lupauksemme erittäin asiakaskeskeisellä tavalla. Tiedämme, että Yamahalla on erittäin kattava jälleenmyyjä- ja huoltoverkosto. Tämä on asiakkaillemme tärkeää, sillä he haluavat matkata ja seikkailla myös kaukana kotisatamasta.”

Mukautusvaihtoehdot eivät rajoitu kannen varusteisiin. Jokaiseen runkoon on valittavissa myös erilaisia moottoreita, esimerkiksi yksi tai kaksi 300 hevosvoiman V6-moottoria pieneen veneeseen tai kolme 300 hevosvoiman V6-moottoria tai kaksi 450 hevosvoiman V8 XTO ‑moottoria suurempiin malleihin.

Elämyksiä asiakkaille yhdessä Yamahan kanssa

Kumppanuus Yamahan kanssa antaa Quarkenille mahdollisuuden tarjota poikkeuksellisen hyvän asiakaskokemuksen, sillä veneet on alusta pitäen suunniteltu juuri Yamahan moottoreita silmällä pitäen. Veneen painojakauma sopii täydellisesti premium-perämoottoreille, mikä takaa innostavan ja vakaan ajokokemuksen.

Ohjauspulpetit ja kojelaudat on suunniteltu mahdollistamaan uusimpien sähköisten kaasu- ja vaihdehallintajärjestelmien sekä monitoimimittarien helppo asennus. Näin saavutetaan ergonominen ja esteettisesti miellyttävä kokonaisuus. Jopa runko ja peräpeili on suunniteltu tarkasti moottorin mukaan, mikä parantaa suorituskykyä ja taloudellisuutta.

Quarkenin omilla asentajilla on kattava osaaminen Yamaha-järjestelmistä kuten HelmMaster EX ja Steer-by-Wire. Laaja testitulosten ja osaamisen jakaminen venevalmistajan ja Yamahan välillä varmistaa optimaalisen suorituskyvyn. Esimerkiksi nopeutta, taloudellisuutta, tärinänvaimennusta ja ajomukavuutta hienosäädetään myös testausvaiheessa, jotta asiakkaille voidaan tarjota paras mahdollinen veneilykokemus.

Osmo Roukala, yksi hankkeen alullepanijoista ja taustavoimista, toteaa: ”Yamahan tuotteet ovat olleet jo pitkään tunnettuja ylivertaisesta luotettavuudestaan. Tämä on asia, josta asiakkaillamme eri puolilla maailmaa ei ole pienintäkään epäilystä. Kokemuksemme mukaan myös Yamahan tarjoama tuki ja yhteistyö ovat vertaansa vailla.”