Yamahan pienemmät perämoottorit uudistuivat

Yamaha Motor Europe lanseeraa uusia ja parannettuja ominaisuuksia pienemmissä perämoottoreissa sekä vahvistaa yhteistyötä RIB-markkinoilla. Yamahan laaja ja luotettava perämoottorimallisto ulottuu aina 425 hevosvoiman XTO V8:sta kevyisiin sähköisiin perämoottoreihin. Nyt kevyimpien perämoottoreiden tuoteryhmä uudistuu.

Uusi B 6hp

Yamahan uusi B 6hp tarjoaa luotettavaa suorituskykyä kaksisylinterisellä 212-kuutioisella moottorilla. Moottori on saatavilla uudistetulla ohjauskahvalla tai kaukohallintalaitteilla konsoliveneisiin, joten ohjaaminen on joka tilanteessa helppoa ja vaivatonta. Kaukohallintalaitteiden muotoilu tarjoaa erinomaisen mukavan veneilykokemuksen.

Molemmat vaihtoehdot ovat lisäksi hiljaisia, joten veneilijät voivat nauttia ympäristöstä täysin siemauksin. Suuren vääntömomentin ansiosta B 6hp on ihanteellinen myös isompien veneiden perämoottorina. Lisäksi se on taloudellinen.

Uusi 25hp

Yamaha 25 hp -malli on nyt saatavana sähköhydraulisella trimmillä ja kippauksella – jopa lyhytrikisiin malleihin. Se on ihanteellinen veneilijöille, jotka liikkuvat matalissa vesissä tai nostavat veneen säännöllisesti trailerille. Tämä käyttäjäystävällinen innovaatio mahdollistaa trimmin säädön ja täysin sähköhydraulisen kippauksen helposti nappia painamalla myös entistä pienempiin veneisiin.

Sähköhydraulinen trimmi ja kippaus toimii helppokäyttöisellä sähkökytkimellä. Sillä voi säätää moottorin kulmaa ja vetoa, eli välttää vaurioita sekä saavuttaa optimaalisen suorituskyvyn plaanatessa.

Uudet 15hp mallit

Yamahan 15hp-mallistossa on nyt saatavilla lisää vaihtoehtoja, mukaan lukien sähköisesti käynnistettävä malli, jossa on myös sähköinen kippaus. Kaikkea tätä hallitaan ergonomisella ohjauskahvalla.

Sähkökäynnistettävä 15 hp perämoottori on aikaisemman pitkärikisen version lisäksi saatavilla lyhytrikisenä. Sen sähköhydraulista kippausta hallitaan kaukohallintalaitteella. Moottori mahdollistaa perinteisen ja miellyttävän kokoonpanon, jossa ruori on keskellä venettä, ja se on samalla yhteensopiva laajemman venevalikoiman kanssa.

Uusi T 9,9hp

Yamaha T 9,9hp -mallissa on nyt sähköinen käynnistys, sähköhydraulinen kippaus ja erittäin pitkä riki. Tämän ansiosta se sopii ihanteellisesti köliveneisiin ja pienempiin purjeveneisiin. Lisävarusteena saatavilla olevan kaukohallintalaitteiston avulla moottoria voidaan hallita veneen ohjaamosta, jolloin miehistö voi nauttia veneensä mukavuuksista riippumatta siitä, edetäänkö purjeiden vai moottorin voimin.

Kun perämoottoria ei käytetä, miehistö voi nostaa sen nopeasti vedestä vastuksen pienentämiseksi ja korroosion ehkäisemiseksi – mukavasti suoraan ohjaamosta.

Yamaha HARMO – ympäristöystävällistä vesillä liikkumista

Syyskuussa 2021 Genovan venenäyttelyn yhteydessä esitelty HARMO on integroitu sähköinen työntö- ja ohjausjärjestelmä. Moottori toimii sujuvasti niin makeassa kuin suolavedessäkin. Ja mikä tärkeintä, sen vaimea käyntiääni ei riko luonnonrauhaa.

HARMO on kokonaisvaltainen ja älykäs teknologiapaketti, jossa on sähkökäyttöinen työntövoimalaite, kaukosäädin ja ohjaussauva sekä Yamahan Helm Master EX -hallintalaitteet. Italialaisen veneenrakentaja Venmarin Respiro on ensimmäinen vene, johon HARMO on saatavilla.

Kyse voi olla upeista järvistä, Ahvenanmaan saariston maailmankuuluista rantaviivoista tai nautiskelusta Helsingin maisemissa, HARMO toimii sujuvasti niin makeassa kuin suolavedessäkin. Ja mikä tärkeintä, sen vaimea käyntiääni ei riko luonnonrauhaa.

Yhteistyö Lomac Nautican ja Zodiac Nauticin kanssa

Uuden vuoden kunniaksi Yamaha Motor Europe on solminut yhteistyösopimuksen kahden tunnetun RIB-venevalmistajan, Lomac Nautican ja Zodiac Nauticin, kanssa.

Yamaha Motor Europen erityissopimukset Lomac Nautican ja Zodiac Nauticin kanssa vahvistavat entisestään Yamahan asemaa RIB-markkinoilla. Kolmevuotinen alkuperäislaitevalmistajasopimus (Original Equipment Manufacturer- eli OEM-sopimus) varusteiden asentamisesta tarjoaa venevalmistajille mahdollisuuden hyödyntää erilaisia Yamahan varusteita ja kokonaisvaltaista osaamista.

Kun vene valmistetaan moottorinvalmistajan kumppanina, tarjoaa se asiakkaalle useita etuja. Ensimmäinen näistä on saumaton veneen ja moottorin integrointi, mukaan lukien takilat, muut varusteet ja värikoordinointi taaten viimeistellymmän ja tyylikkäämmän ulkoasun. Lisäksi asiakkaat voivat nauttia paremmasta suorituskyvystä, sillä Yamaha sekä venevalmistaja voivat testata kokoonpanoa, vaihtaa tietoja ja optimoida lopputulosta tehokkaasti koko projektin ajan.