Yamahan uusi 2022 WaveRunner-mallisto päivittyi

Yamahan päivitetyissä 2022 WaveRunner-vesijeteissä yhdistyvät laadukas tekniikka, luotettavuus ja ajamisen hauskuus. Lisäksi Yamaha esittelee täysin uuden JetBlaster-mallin, joka on suunniteltu ennen kaikkea vauhdikkaaseen hauskanpitoon.

Yamahan WaveRunner-mallisto on jaettu kolmeen segmenttiin: virkistyskäyttöön suunnitelluissa Recreation-malleissa on keskitetty rentoon hauskanpitoon ja ajonautintoon. Cruising-mallit tarjoavat mukavuutta pitkiinkin päiväretkiin, mutta myös reilusti tehoa. Sport-malleissa on hyödynnetty Yamahan laajaa kilpailukokemusta suorituskyvyn maksimoimiseksi.

Täysin uusi JetBlaster® – hauskanpitoa parhaimmillaan

Graffitityylinen ulkonäkö, sporttinen moottori, GP-malleista tutut ominaisuudet ja erinomainen teho-painosuhde – JetBlaster® on vauhdin hurmaa etsivän vesijetti.

JetBlaster® kunnioittaa ikonisen esikuvansa WaveBlasterin retrotyylistä muotoilua ja ärhäkkää asennetta. Alkuperäisen WaveBlasterin suorituskyvyn hyödyntäminen edellytti kuljettajalta atleettisuutta ja ajokokemusta; uusi JetBlaster® sen sijaan on helposti hallittava myös aloitteleville kuljettajille – suorituskyvystä tinkimättä.

Uusi JetBlaster® on suunniteltu ja varusteltu hauskanpitoon: Jalkatuet mahdollistavat temput, ilmalennot ja ketterät käännökset. Ohjaustanko on muotoiltu erityisesti ketteryyttä vaativia liikkeitä silmällä pitäen. Täysin uusi elektroninen trimmijärjestelmä mahdollistaa keulakorkeuden nopean säätämisen vähentäen roiskeita ja vastusta sekä parantaen kaarreajo-ominaisuuksia. Kaikkea tätä täydentää Yamahan intuitiivinen ja helppokäyttöinen RiDE®-ajohallintajärjestelmä.

Uutuudessa on palkittu, kevyt nelitahtinen TR-1®-HO-moottori. Suorituskykyistä moottoria täydentää kevyt NanoXcel2-runko, jota käytetään tyypillisesti vain huippuluokan kilpajeteissä. Nämä takaavat JetBlaster®-mallin erinomaisen teho-painosuhteen.

Vaikka vauhdista ja temppuilusta nauttiminen on uuden JetBlasterin ydin, on siinä myös aidosti tilaa kolmelle henkilölle. Suuri polttoainesäiliö mahdollistaa pidemmätkin ajomatkat ja riittävän säilytystilan ansiosta kaikki tarpeelliset varusteet hinausköydestä aurinkolaseihin on helppo pitää hyvässä järjestyksessä.

Cruising-segmentti – rentouttavaa matkantekoa ja sähäkkää urheilullisuutta

FX-mallien ajovakaus on optimoitu kolmelle henkilölle ja niiden runko on suunniteltu tekemään pitkistäkin ajomatkoista mukavia. FX-kuljettajat pääsevät nauttimaan kahdesta eri luonteesta – raa’an tehon ja vauhdin hurmasta sekä mukavan rennosta matkanteosta.

FX-sarjan Connext®-näyttövalikoimaa on päivitetty ja SVHO®-malleissa on uusi, entistä suurempi 7-tuuman värillinen kosketusnäyttö. Cruiser-malleissa on lisäksi kosketusnäytön kautta ohjattava integroitu äänentoisto.

Äänentoistolla varustetuissa malleissa on nyt myös handsfree-puheluita tukeva älypuhelinyhteys, joten kuljettajat voivat puhua puhelimessa tai kuunnella musiikkia samalla kun älypuhelin on tallessa vesitiiviissä säilytystilassa.

Connext®-järjestelmässä on nyt myös GPS-karttatoiminto ja aluerajoitukset: kun lisävarusteena saatava GPS-karttakortti on asennettu, kuljettaja voi lisätä ja seurata GPS-reittipisteitä, tallentaa ja seurata ajoreittejä sekä rajata alueen, jolla vesijettiä voidaan käyttää.

Hansikaslokero on nyt entistä tilavampi ja varustettu valolla, joten tärkeät tavarat löytyvät helposti.

Lokerossa on myös 12 voltin pistoke ja USB-liitäntä laitteiden käyttöä ja lataamista varten.

FX-sarjan ohjaustoimintoja on parannettu entisestään. Varusteluun kuuluu muun muassa monta käyttötilaa sisältävä automaattinen trimmijärjestelmä sekä huippunopeusrajoituksen valinta kosketusnäytöltä.

Uusi ajolevy ja sponsonin uusi sijainti vähentävät keularoiskeita, mikä lisää sekä ajo- että matkustusmukavuutta.

FX Cruiser SVHO ja FX SVHO

Uusilla väreillä ja grafiikoilla varustettu, vankkarakenteisena tunnettu SVHO (Super Vortex High Output) -moottori sekä tehokkaat jäähdytys- ja ilmanottojärjestelmät tekevät ajamisesta helppoa ja joustavaa. Suuri Hyper-Flow-turbiini auttaa muuttamaan moottorin tehon sähäkäksi kiihtyvyydeksi. Elektroninen polttoaineen ruiskutus (EFI) takaa puolestaan tasaisen ja tehokkaan tehontuoton.

Cruiser-mallin mukavuutta lisäävät porrastetut istuimet ja kiinnitystä helpottavat ylös vedettävät knaapit. Lisäksi varustelusta mainittakoon uusinta tekniikkaa edustava turvajärjestelmä, 30 prosenttia entistä enemmän säilytystilaa ja värillinen kosketusnäyttö.

SVHO Cruiserin viimeistelevät laadukas äänentoistojärjestelmä ja kaksi tyylikästä värivaihtoehtoa.

FX Cruiser HO

Uudet kirkkaat värit ja grafiikat antavat malleille erottuvan ilmeen. Väkivahvan, 1 812 cm³:n moottorin voimansiirto Hyper-Flow -turbiinin kolmilapaiseen potkuriin muuntaa voimanlähteen hevosvoimat sähäkäksi kiihtyvyydeksi.

Elektroninen EFI-polttoainesuihkutus takaa tehon tasaisen ulostulon ja hyvän polttoainetalouden myös 95-oktaanisella bensiinillä.

Cruiser-versiossa on neliasentoinen säädettävä ohjaus, kolmen henkilön porrastettu istuin, kätevät ylös vedettävät knaapit sekä suuri uimataso. Uimatason käyttöä helpottavat entistä syvempi, leveämpi ja pehmeämpi askelma sekä kyytiin nousua helpottavat kaksi kahvaa. Lisäksi varusteina on värillinen kosketusnäyttö, sisäänrakennettu äänentoistojärjestelmä ja markkinoiden ensimmäinen jalkatilan tyhjennysjärjestelmä.

VX-mallisto

Suosittu VX-mallisto uudistettiin täysin viime vuonna. Tänä vuonna Yamaha päivittää mallistoa tyylikkäillä värivaihtoehdoilla ja grafiikoita.

VX Cruiser HO:n voimanlähteenä on Yamahan kaikkein suurin WaveRunner-moottori, nelisylinterinen, 1 812 cm³, High Output TR-1. RiDE-ohjausjärjestelmä takaa intuitiivisen ohjauksen ja tuo mukanaan myös elektronisen peruutus- ja luistonestojärjestelmän edut. Connext-monitoimiohjausjärjestelmän tarkka ja selkeästi luettava 4,3 tuuman värinäyttö edustaa uusinta teknologiaa.

VX Cruiser HO

Uusi VX Cruiser HO on VX-sarjan lippulaivamalli malliston tehokkaimmalla moottorilla. Väkivahva nelisylinterinen, 1,8 litran moottori tarjoaa vauhdin hurmaa ja innostavia ajoelämyksiä.

Äänentoistojärjestelmä on vakiovaruste niissä VX Cruiser HO -malleissa, joissa on tehtaalla asennettu, integroitu Bluetooth-audiojärjestelmä. Kaiuttimet on sijoitettu jalkatiloihin ja niitä ohjataan ohjaustangon helppokäyttöisestä paneelista.

Sport-segmentti

Sport-valikoima tarjoaa kilpatason suorituskykyä, nopeutta ja tehokkuutta.

GP – täydellinen teho ja tarkkuus

Ahdetussa GP1800R SVHO:ssa ja vapaasti hengittävässä Yamaha GP1800R HO:ssa on alan ensimmäinen automaattinen trimmijärjestelmä, jossa on Cornering Control ja Launch Control, eli kääntymisen- ja liikkeellelähdön hallintajärjestelmät.

Kääntymisen hallinta säätää automaattisesti trimmiä tiukassa kaarteessa. Kaarron jälkeen GP1800R valitsee automaattisesti optimaalisen trimmiasetuksen vakauden säilyttämiseksi. Liikkeellelähdön hallinta säätää trimmiä automaattisesti alaspäin estääkseen keulaa nousemasta nopeasti kiihdytettäessä.

Nämä toiminnot nostavat ohjattavuuden ja suorituskyvyn uudelle tasolle.

GP1800R-mallissa on erityisesti parempaa pitoa ja nopeaa kiihdytystä varten suunniteltu kilpatason vedenottoritilä ja turbiini. Rungon vuorauksen vuoksi polttoainesäiliö on siirretty 80 mm taaksepäin ja 15 mm alemmas. Polttoainesäiliön uusi paikka madaltaa painopistettä ja parantaa siten käsiteltävyyttä.

SuperJet® – seisten ajettavaa sporttista ketteryyttä

Kun suorituskykyinen kolmisylinterinen, 1049-kuutioinen, nelitahtinen moottori yhdistetään virtaviivaiseen ja keveään runkoon, on tuloksena huippukevyt ja ketterä uuden sukupolven SuperJet. Sen tunnusmerkkejä ovat sujuva kääntyvyys ja vakaa ajokäytös. Vaikka SuperJet ammentaa vahvasti Yamahan kilpa-ajoperinteestä, se sopii erinomaisesti myös huvikäyttöön.

Kevyt SuperJet on helppo kuljettaa ja varastoida. Toisin kuin monet vastaavat vesijetit se mahtuu helposti pienen pakettiauton tai isomman kaupunkimaasturin tavaratilaan.