Yamahan uusi alumiinirunkoinen YAM-kumivenevalikoima

 

Yamahan YAM-kumiveneet ovat tunnettuja kestävyydestään, keveydestään ja helposta käsiteltävyydestä. Ne sopivat erinomaisesti mökkijärvelle, kaupunkiveneeksi, saarihyppelyyn tai vaikkapa jahdin apuveneeksi.

Uudet YAM 350, 310 ja 270 TAf: alumiinin edut

YAM TAf-malliston rungot on valmistettu alumiinista, joka tarjoaa useita tärkeitä etuja tulevalle käyttäjälle ja omistajalle. Erittäin kevyt alumiinirunkoinen vene vaatii vähemmän hevosvoimia puskeakseen aaltojen läpi pitäen samalla kokonais- ja käyttökustannukset kurissa veneen koko käyttöiän ajan.

Yamahan suunnittelijoiden työn lopputuloksena on keveitä, mutta kestäviä venerunkoja. Ne sopivat hyvin säännölliseen rantautumiseen ja pelastusveneiden tärkeään tehtävään sekä takaavat veneen pitkän käyttöiän. Alumiinirungot ovat myös sopivan jäykkiä, joten kuljettaja voi käsitellä venettä varmoin ottein tuulisemmillakin vesillä.

Kaikkiin uusiin YAM kumivene malleihin on saatavana laaja valikoima Yamaha-perämoottoreita ja istuinkokoonpanoja. Rennompaa menoa varten TAf-malleihin on saatavana lisävarusteena penkki ja konsoli. Penkki lisää käyttömukavuutta ja tarjoaa runsaasti alapuolista säilytystilaa. Konsoli tarjoaa puolestaan lisäsuojaa sekä mahdollisuuden kauko-ohjauksen ja modernin navigointielektroniikan käyttöön. Lisäistuimia ja säilytystilaa varten on saatavana pehmustettu istuin myös konsolin viereen.

YAM 350TAf

Nämä lujatekoiset veneet sopivat erinomaisesti esimerkiksi perheen viikonloppuretkeilyyn, mutta toimivat yhtä hyvin isompina apuveneinä. Istuimet voidaan räätälöidä käyttötarkoituksen ja asiakkaan mieltymysten mukaan lisäistuimella tai penkillä, jossa on reilusti säilytystilaa varusteille ja tavaroille. Keulan kätevässä tavaratilassa on runsaasti tilaa ankkuria ja varusteita varten. Tasainen lattia helpottaa puolestaan veneeseen nousua ja tavaroiden lastaamista.

Veneen räätälöinti ei rajoitu vain istuimiin. Eri moottorivaihtoehdot, kuten kevyt 25 hv:n Yamaha, antavat erinomaisen teho-/painosuhteen, joka tukee sekä suorituskykyä että helppokäyttöisyyttä vedessä ja sen ulkopuolella.

350TAf:n kokonaispituus on 350 cm ja leveys 160 cm. Veneen paino on 72 kg ja siinä on mukavasti tilaa neljälle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

YAM 310TAf

310TAf on täydellinen kumppani päiväretkille ja se vie mukavasti myös kalastusapajille. Valittavissa on esimerkiksi tavaratilalla varustetut penkit, joihin kalastusvälineet on helppo pakata ja helppo ottaa esille. Sisäänrakennettu keulalokero on hyvä paikka muille varusteille.

Moottorivaihtoehtoihin kuuluu uusin Yamaha 20 hv, jossa on akuton EFI. 310TAf:n kokonaispituus on 307 cm ja leveys 160 cm. Veneen paino on vain 60 kg ja silti siinä on tilaa neljälle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

YAM 270TAf

270TAf on yhtä toimiva niin jahdin apuveneenä kuin perheen retkikäytössä.  Sarjan pienimmän 270TA-mallin alumiinirungon vakaus ja merikelpoisuus mahdollistaa veneen monipuolisen käytön. Lisäksi se on helppo säilyttää venevajassa tai peräkannella.

Moottorivaihtoehtoja ovat hiljainen Yamaha 8 hv tai kevyt, mutta tehokas 6 hv. Veneen kokonaispituus on 265 cm ja leveys 159 cm. Vene painaa vain 41,5 kg, joten se on erittäin helppo vetää maihin. Veneessä on tilaa kolmelle aikuiselle ja yhdelle lapselle, joten se sopii hyvin pienen perheen päiväretkeilyyn tai saarihyppelyyn.

YAM Air -mallisto

YAM 240 Air, 275 Air ja 310 Air-V (aiemmin STi) tarjoavat toisen mielenkiintoisen tavan veneillä. Ilmatäytteisen, korkeapaineisen V-rungon ja kannen ansiosta nämä kumiveneet sopivat monipuoliseen ja joustavaan käyttöön. Ilmatäytteisen veneen voi pakata ja purkaa muutamassa minuutissa sekä kuljettaa helposti tavallisella perheautolla.

Veneeseen voi asentaa Yamaha-sähköperämoottorin tai jopa 9,9 hv perämoottorin.

YAM T -mallisto

Sälepohjainen, äärimmäisen kevyt T-mallisto rullattavine kansineen on edelleen saatavilla ja täydentää YAM-kumivenevalikoimaa. Näihin kumiveneisiin sopivat erinomaisesti Yamahan pienemmän kokoluokan perämoottorit ja Yamaha-sähköperämoottorit.

YAM S -mallisto

YAM S -mallisto yhdistää suorituskyvyn ja käytännöllisyyden. Lukittuva lattia lisää aluksen jäykkyyttä sekä antaa mukavan ja tasaisen kyydin vesillä, kun taas korkeapaineinen köli parantaa merenkulkuominaisuuksia ja vähentää roiskeita keulan yli.

Maissa S-mallisto on täysin purettavissa, ja se voidaan pakata pieneen perheautoon tai autotalliin. Tämän vuoksi vene on ihanteellinen valinta perheille tai kalastajille, jotka toivovat mukavampaa veneilykautta tinkimättä säilytyksen helppoudesta maalla.